Întrebări frecvente (FAQ)


 

 1. CUM COMAND? CÂND SE ÎNREGISTREAZĂ O COMANDĂ? CARE SUNT METODELE DE PLATĂ?

Poți comanda urmând indicațiile de pe site, indiferent dacă ai sau nu un cont de membru înregistrat: selectezi produsele, le adaugi în coșul de cumpărături, completezi adresa de livrare și de facturare, după care vei fi redirecționat către pagina în care va trebui să verifici datele, apoi spre pagina în care trebuie să alegi metoda de plată, unde ai la dispoziție patru variante: 

a. Plata online cu cardul bancar (recomandarea noastră)

Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dvs., în condiții de siguranță deplină. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA,  MASTERCARD, American Express și UnionPay. 
Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzacții.
Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele Shopify Payments (powered by Stripe). 
Siguranța informațiilor dvs. este garantată de faptul că Shopify Payments nu stochează
datele confidențiale ale cardului dvs, ci le trimite criptat pe o conexiune securizată către banca procesatoare. În acest fel informațiile dvs. sunt în sigurantă.
Indiferent de valuta pe care o aveți în cont, tranzacțiile se fac în lei, la cursul de
schimb al băncii dvs.

b. Plata ramburs

Plătește în numerar la livrare, prin metoda de plată “Ramburs (cash) la curier.”. 
Poți plăti folosind această metodă dacă valoarea totală a comenzii nu depășește 5000 de lei. 

Această metodă de plată este disponibilă numai pentru comenzile cu livrare pe teritoriul României. Pentru comenzile cu livrare în alte state, te rugăm să alegi altă metodă de plată. 

c. Plata prin transfer bancar

Prin această metodă ai la dispoziție 48 de ore pentru achitarea comenzii în contul bancar Roi de fluturi SRL (Cod Iban RO92BACX0000002478716000, deschis la Unicredit Bank). 

În formularul de plată (detaliile tranzacției) te rugăm să completezi numărul comenzii (îl vei găsi în e-mail imediat după ce confirmi plasarea comenzii).  

După efectuarea plății te rugăm să ne trimiți confirmarea pe e-mail, la adresa roidefluturishop@gmail.com

 

d. Plata cu card cadou (voucher)

Dacă deții un card cadou (voucher) valabil emis de către noi (Roi de fluturi), poți achita total sau parțial costul comenzii.  

Înainte de a apăsa butonul “plasează comanda”, trebuie să introduci codul inscripționat pe card (voucher) în câmpul “gift card code”, după care trebuie să apeși butonul “Încarcă”. Dacă ai introdus codul corect, iar cardul este valabil, vei observa la detaliile de plată suma scăzută cu valoarea cardului (voucherului). Dacă aceasta e mai mică decât suma totală a comenzii, pentru restul de plată va trebui să selectezi o altă metodă de plată disponibilă.  

Dacă întâmpini probleme folosind această metodă de plată, te rugăm să ne scrii pe adresa roidefluturishop@gmail.com. 
 

 

2. CUM POT MODIFICA (SAU ADĂUGA DETALII LA) O COMANDĂ?  

Te rugăm să ne scrii un mesaj prin e-mail la adresa roidefluturishop@gmail.com într-unul din următoarele cazuri: 

-dacă dorești să scriem un mesaj/o urare pe un postcard (care va fi inclus în colet), în cazul în care produsul va fi oferit cadou (primit mai întîi de tine sau chiar trimis direct persoanei sărbătorite) 

-dacă ai ales alt produs din eroare 

-dacă dorești să adaugi produse în cadrul unei comenzi deja înregistrate (înainte ca produsele să fie expediate către tine) 

-dacă dorești să anulezi o comandă sau să returnezi total sau parțial produsele 

-dacă apar erori pe site  

-orice alt motiv întemeiat rezultat din imposibilitatea de a găsi o soluție în urma informațiilor de pe site 

 

3. CARE ESTE TERMENUL DE LIVRARE? CU CE COMPANIE LIVRAȚI? 

 

În orice localitate din România livrarea produselor se realizează în termen de 1-3 zile lucrătoare de la plasarea comenzii, prin companii de curierat rapid: Sameday, Cargus sau GLS. 

Pentru livrare poți alege o adresă fizică sau un easybox din rețeaua Sameday  (la finalul comenzii, după ce efectuezi plata). 

Costul livrării este de 17 lei la adresă fizică sau 9 lei la easybox. Pentru o comandă în valoare de minimum 200 de lei, livrarea este gratuită (pentru toate metodele de plată disponibile).

Uneori vor fi perioade în care pot exista promoții prin care acordăm livrarea gratuită pentru alt prag al valorii comenzii. În acel caz vom anunța condițiile respective pe site, sub formă de banner. 

În afara României livrarea se realizează în termen de 7-14 zile lucrătoare de la plasarea comenzii, prin companiile de curierat GLS sau DPD.  

Costul livrării este de 90 de lei pentru adrese din Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia,  Germania,  Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria sau de 110 lei pentru adrese din Danemarca, Franța, Irlanda, Portugalia, Spania, Suedia.

 

Nu livrăm produse fizice în alte state în afara celor menționate mai sus.  

Anumite situații pot duce uneori la întârzieri:  

-perioade aglomerate în preajma sărbătorilor legale, cauzate de companiile de curierat sau de alți colaboratori cu care lucrăm 

-erori de stoc (pe care încercăm să le remediem cât mai rapid)  

-situații excepționale, neprevăzute care pot apărea în activitatea noastră (defecțiuni, întreruperi etc.) 

În cazul în care apare o întârziere, vom face tot posibilul pentru a limita disconfortul produs. Îți vom oferi mai multe variante pentru a rezolva problema apărută: anularea comenzii, înlocuirea parțială sau totală a produselor (în cazul în care cele comandate nu sunt pe stoc) sau propunerea unei noi date de livrare.  

Te rugăm să verifici cu atenție integritatea coletului prin vizualizarea exterioară în momentul înmânării de către curier. Dacă observi urme de deteriorare, te rugăm să ceri curierului încheierea pe loc a unui proces verbal de constatare a eventualelor daune în dublu exemplar și să îl trimiți pe adresa roidefluturishop@gmail.com, acesta fiindu-ne necesar pentu a cere despăgubiri companiei de curierat în cazul în care produsele sunt afectate în timpul transportului.  

Livrarea produselor digitale se realizează exclusiv la adresa de e-mail menționată în confirmarea comenzii, în termen de maximum 48 de ore de la înregistrarea comenzii, iar accesul la produse se poate realiza imediat după primirea acestora pe e-mail, urmând intrucțiunile menționate de către noi (descărcarea fișierelor digitale atașate).

Acest termen de 48 de ore este valabil pentru produsele digitale aflate pe stoc. Pentru produsele și serviciile personalizate (pentru care primești o ofertă separată de cost din partea noastră) termenul de livrare este de maximum 14 zile. 

Produsele digitale sunt disponibile pentru livrare pe email către rezidenți din orice stat recunoscut internațional. 

 

          4. CARE ESTE POLITICA DE RETUR? 

 

Produsele pot fi returnate în termen de 14 zile calendaristice de la data livrării, dacă au fost deteriorate în timpul transportului sau dacă există nemulțumire față de produse.

Produsele returnate trebuie să conțină ambalajele originale și să nu aibă semne vizibile de folosință. Rambursarea fondurilor se realizează în termend de 10 zile de la primirea returului, prin aceeași metodă folosită la plată (rambursare pe card pentru plata cu cardul bancar, mandat poștal pentru plata ramburs sau transfer bancar în cazul plății prin transfer bancar). 

Pentru comenzile plătite cu cardul bancar, suma va fi returnată pe același card utilizat la tranzacționare, în decurs de 10 zile de la acceptarea returului. 

Se rambursează doar valoarea produselor, fără taxa de transport. 

Dacă ai primit un produs deteriorat în timpul transportului, te rugăm să ne scrii cât mai repede pe adresa de e-mail roidefluturishop@gmail.com, cu descrierea situației. În cazul în care se dovedește faptul că produsul a fost deteriorat din vina noastră sau a colaboratorilor noștri (ex. compania de curierat), îți vom oferi mai multe soluții și te rugăm să o alegi pe cea mai potrivită: 

-înlocuirea produsului afectat cu altul identic sau asemănător (cu acceptul tău)  

-returul gratuit și rambursarea sumei integrale în cel mult 10 zile de la primirea returului   

-oferirea unui voucher cadou (care poate fi folosit pe viitor la achiziția altor produse de pe site-ul nostru) reprezentând valoarea afectată a produsului (parțială sau totală, în funcție de situația respectivă) 

Odată acceptată una dintre soluții, aceasta va fi definitivă și nu vei mai putea schimba ulterior. 

Nu se pot returna produsele personalizate. Acestea sunt semnalate explicit în descrierile aferente de pe site. 

 

 5. POT ACHIZIȚIONA CARDURI CADOU (vouchere)?  

Da, poți face asta accesând secțiunea de pe site numită “Gift cards”. Cardul cadou (voucherul) are o valabilitate de 12 luni și poate fi folosit exclusiv pentru cumpărături online, prin plata parțială sau totală a produselor. 

 

 6. CE GARANȚII OFERIȚI ASUPRA PRODUSELOR/SERVICIILOR? 

Produsele și serviciile de pe site au descrieri proprii pe paginile respective și se supun Termenilor și condițiilor.  

Componentele produselor fizice sunt realizate în regie proprie (folosind materiale certificate) sau achiziționate de la colaboratori acreditați. Prin urmare garantăm autenticitatea și calitatea acestora.   

Te rugăm să ne semnalezi orice situație neconformă pentru a o remedia cât mai repede posibil, conform Termenilor și condițiilor de pe site. 

 

 7CÂT DUREAZĂ REALIZAREA UNEI COMENZI PERSONALIZATE? 

Pentru a plasa o comandă de ilustrație personalizată (uz personal sau comercial), te rugăm să scrii un mail pe adresa roidefluturishop@gmail.com în care să precizezi cât mai multe detalii necesare pentru a-ți putea transmite o ofertă.  

În funcție de volumul de muncă și al altor proiecte aflate în derulare, te vom anunța dacă putem prelua proiectul și îți transmitem un termen estimativ de realizare și livrare.  

 
8. PUTEȚI FACE MODIFICĂRI ASUPRA PRODUSELOR EXISTENTE LA VÂNZARE PE SITE?  

Singurele modificări pe care le putem face se referă la adăugarea unor texte scurte (citate, urări, strofe etc.) direct pe art printuri (sau pe ilustrații originale din stoc), numai dacă este spațiu disponibil.  

În schimb, nu putem realiza alte modificări asupra ilustrațiilor deja existente pe stoc. Dacă îți dorești realizarea unei ilustrații  asemănătoare cu una aflată pe stoc, aceasta va fi tratată ca o ilustrație pe comandă, personalizată, urmând să ne transmiți toate detaliile legate de cost și compoziție pe adresa roidefluturishop@gmail.com